Platini má čisté svedomie: Neurobil som nič ilegálne

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:33 • 2 min
Platini má čisté svedomie: Neurobil som nič ilegálne

PARÍŽ - Šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini má čisté svedomie a je presvedčený, že vyšetrovateľom poskytol dôveryhodné vysvetlenie ohľadne jeho účasti v korupčnej kauze FIFA. Generálny vyšetrovateľ Michael Lauber uviedol, že Platiniho v celom prípade berú "ako niekoho medzi svedkom a obvinenou osobou".

slovakia

left justify in out

Platini minulý týždeň vypovedal v súvislosti s podozrivou platbou dvoch miliónov švajčiarskych frankov, ktoré dostal od FIFA v roku 2011. Skúsený funkcionár tvrdí, že išlo o doplatenie mzdy z období rokov 1999-2002. V tom čase mal pracovať ako externý poradca prezidenta FIFA Seppa Blattera. "FIFA vtedy mala finančné problémy, skrachoval jej hlavný marketingový partner. Peniaze som dostal o niekoľko rokov neskôr a práve to bola platba, ktorá zaujala vyšetrovateľov," uviedol Platini, ktorý šéfuje strešnému orgánu európskeho futbalu od roku 2007. Postupne sa stal veľkým kritikom Blattera a po tom, ako dlhoročný prezident FIFA oznámil, že odstupuje z funkcie, Platini oznámil úmysel ho nahradiť. A podľa jeho slov sa na tom nič nemení. "Stále plánujem kandidovať na prezidenta FIFA. Mám čisté svedomie, v celom prípade som neurobil nič ilegálne. O mojej bezúhonnosti niet žiadnych pochýb," dodal Francúz.

 

Nové voľby prezidenta FIFA sa uskutočnia na budúci rok 26. februára v Zürichu. Okrem Platiniho svoju kandidatúru oznámili aj bývalý viceprezident FIFA Juhokórejčan Chung Mong-joon a jeden z jej aktuálnych viceprezidentov, jordánsky princ Ali bin al-Hussein.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies