Platini čoskoro oznámi kandidatúru na post šéfa FIFA

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 11:09 • 2 min
Platini čoskoro oznámi kandidatúru na post šéfa FIFA

BERLÍN - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini v nasledujúcich dňoch oznámi svoju kandidatúru na šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

V utorok prišlo s touto informáciou francúzske športové periodikum L'Equipe. Platini, ktorý sa v nedeľu zúčastnil na finále Gold Cupu vo Philadelphii, údajne pracuje už len na posledných detailoch oficiálneho oznámenia. Podľa L'Equipe ak nepríde k žiadnym neočakávaným udalostiam, súčasný prezident európskeho futbalu potvrdí svoju kandidatúru vo štvrtok.

 

Voľby prezidenta FIFA sú na programe 26. februára budúceho roka. Na mimoriadnom kongrese spozná verejnosť meno nástupcu Seppa Blatera, ktorý sa po nedávnom prevalení korupčného škandálu vzdal svojej funkcie. Už podľa skôr medializovaných správ by mal Platini v prípade kandidatúry veľkú šancu na víťazstvo. Viaceré krajiny z Európy, Ázie, ale aj Ameriky mu podľa agentúry DPA prisľúbili podporu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies