Platini chce okrem žltých a červených aj biele karty

NETKY.SK • 16 Október 2014, 19:47 • 2 min
Platini chce okrem žltých a červených aj biele karty

NYON - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini chce zaviesť pre rozhodcov nové právomoci - udeľovanie bielych kariet. Informuje o tom sportbild.de.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdeväťročný Francúz si myslí, že hráči by mali byť potrestaní pri nariekaní a nadmerných protestoch u rozhodcov, či pri slovnej urážke ktoréhokoľvek aktéra duelu.

 

Podľa Platiniho by hriešnik po inkasovaní bielej karty musel na desať minúť odstúpiť z ihriska. Rozpor medzi významom žltej a bielej karty by nenastal. Žlté varovanie by podľa Platiniho futbalista dostal za faul alebo úmyselné zahratie rukou tak, ako tomu bolo doteraz. Platini by chcel taktiež docieliť, aby hráči, ktorí zapríčinia realizáciu pokutového kopu proti svojmu tímu, nedostali červenú kartu a predišlo sa takzvanému dvojitému potrestaniu mužstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona