Platia výstrahy pred silným dažďom, oblaky nad Slovenskom ostanú aj cez víkend

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 08:47 • 2 min
Platia výstrahy pred silným dažďom, oblaky nad Slovenskom ostanú aj cez víkend

BRATISLAVA – V okresoch Trenčianskeho, Žilinského a Banskobystrického kraja môže miestami intenzívne pršať, pričom úhrn zrážok môže dosiahnuť 60 až 100 milimetrov. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia v tejto súvislosti vydali pre časť uvedených krajov výstrahu druhého stupňa, ktorá platí oddnes od 8.00 h do soboty (29.4.) 8.00 h. 

 

img

 

SHMÚ varuje aj pred výskytom dažďa s úhrnom zrážok 40 až 60 milimetrov v časti Trenčianskeho, Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja, pre ktoré vydal výstrahu prvého stupňa. Platí takisto dnes od 8.00 h do soboty 8.00 h. 

 

V horských polohách Žilinského, Banskobystrického a Prešovského kraja SHMÚ miestami očakáva silný vietor s rýchlosťou 90 až 115 kilometrov za hodinu. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa s platnosťou do piatka (28.4.) do 16.00 h.

 

Najvyššia denná teplota vo štvrtok dosiahne 5 až 13 stupňov Celzia, na juhu stredného Slovenska a väčšinou aj na východe od 14 do 22 st.

 

img

 

V piatok bude oblačno až zamračené, na viacerých miestach hrozí dážď, prehánky a ojedinele aj búrky. Najviac má pršať na strednom Slovensku. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 7 do 15, na juhu stredného Slovenska a na východe väčšinou 15 až 23 st. Fúkať bude prevažne južný vietor s 5 až 25 km/h, v nárazoch môže ojedinele dosiahnuť až 45 km/h.

 

img

 

Cez víkend má byť rovnako upršane ako v piatok, od výšky cca 1000 m však môže aj snežiť. Najvyššia denná teplota dosiahne v sobotu 10 až 15 stupňov Celzia a v nedeľu 12 až 16.

 

img

 

img

 

V Pondelok by sa už malo trochu vyjasniť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies