Platforma WikiLeaks zverejnila uniknuté e-maily z Macronovej kampane

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 18:52 • 2 min
Platforma WikiLeaks zverejnila uniknuté e-maily z Macronovej kampane

PARÍŽ - Zhruba 20-tisíc e-mailov údajne ukradnutých počas predvolebnej kampane francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona zverejnila v pondelok platforma WikiLeaks.

slovakia

left justify in out

E-maily vyvolali rozruch, keď sa prvý raz dostali na verejnosť len dva dni pred druhým kolom prezidentských volieb zo 7. mája, v ktorom Macron čelil krajne pravicovej líderke Marine Le Penovej. Avšak na rozdiel od únikov, ktoré otriasli americkou predvolebnou kampaňou, tie vo Francúzsku mali na výsledok malý, ak vôbec nejaký dopad a Macron Le Penovú hladko porazil.

Kto stojí za pôvodným únikom e-mailov Macronovej kampane, ostáva nejasné. Šéf francúzskej agentúry pre kybernetickú bezpečnosť ANSSI v júni uviedol, že zatiaľ nie sú dôkazy, ktoré by hackerský útok spájali s konkrétnou osobou. "Mohol to byť skutočne ktokoľvek," skonštatoval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona