Platforma WikiLeaks zverejnila hlasové odkazy z ústredia demokratov

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:01 • 2 min
Platforma WikiLeaks zverejnila hlasové odkazy z ústredia demokratov

WASHINGTON - Platforma WikiLeaks zverejnila dnes 29 záznamov získaných z hlasovej odkazovej schránky amerického Demokratického národného výboru - riadiaceho orgánu Demokratickej strany. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K zverejneniu záznamov došlo v tretí deň nominačného zjazdu Demokratickej strany, ktorý už oficiálne potvrdil bývalú americkú ministerku zahraničných vecí Hillary Clintonovú ako prezidentskú kandidátku strany v novembrových voľbách a súperku republikánskeho vyzývateľa Donalda Trumpa.

 

Platforma WikiLeaks zverejnila 22. júla takmer 20.000 mailov Demokratického národného výboru z uplynulého roka. Predsedníčka Demokratickej strany Debbie Wassermanová-Schultzová o dva dni neskôr oznámila odstúpenie z funkcie - deň pred začiatkom nominačného zjazdu demokratov.

 

Dôvodom bola kritika, že vedenie strany napriek prísľubom nestrannosti favorizovalo počas procesu primárok Hillary Clintonovú na úkor jej súpera, vermontského senátora Bernieho Sandersa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona