Platforma bude vo štvrtok opäť rokovať o prezidentskom kandidátovi

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 09:42 • 2 min
Platforma bude vo štvrtok opäť rokovať o prezidentskom kandidátovi

BRATISLAVA – Ľudová platforma bude vo štvrtok opäť rokovať o možnom spoločnom postupe do prezidentských volieb.

slovakia

left justify in out

Na spoločnom kandidátovi sa snaží dohodnúť od minuloročnej jesene. KDH hľadá podporu pre bývalého predsedu parlamentu Pavla Hrušovského. Ten zatiaľ oficiálne kandidatúru neoznámil, pretože má podmienku, že bude kandidovať len vtedy, ak získa podporu všetkých troch strán Ľudovej platformy, teda okrem KDH aj strany Most-Híd a SDKÚ-DS. Práve SDKÚ-DS mu podporu zatiaľ nevyjadrila. „Náš záujem je, aby Ľudová platforma mala spoločného kandidáta a aby ho predstavila do leta,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Pavol Abrhan.

Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca aj SDKÚ-DS má záujem na spoločnom postupe. Upozornil však, že kandidát SDKÚ-DS musí prejsť straníckymi primárkami, ktoré by mali byť na jeseň. „V primárkach majú všetci šancu", povedal pre agentúru SITA. Pre Most-Híd je podľa podpredsedu strany Lászlóa Solymosa prioritou dohoda trojice týchto strán na spoločnom kandidátovi. Tiež by radi mali takúto dohodu na stole do leta. Pre Most-Híd je Pavol Hrušovský podľa Solymosa prijateľný kandidát. 

Strany Ľudovej platformy majú hovoriť aj o spoločnom postupe pri voľbe šéfa Najvyššieho kontrolného úradu a generálneho prokurátora, ktoré sa majú konať na júnovej schôdzi. Tá sa začne na budúci týždeň v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona