Platcovia DPH budú môcť komunikovať len elektronicky

NETKY.SK • 10 Október 2013, 18:20 • 2 min
Platcovia DPH budú môcť komunikovať len elektronicky

BRATISLAVA - Od januára budúceho roka už budú môcť platcovia dane z pridanej hodnoty (DPH) komunikovať s daňovým či colným úradom už len elektronicky.

slovakia

left justify in out

"Finančná správa preto vyzýva podnikateľov, aby si prišli podpísať dohody o elektronickej komunikácii, alebo si zriadili zaručený elektronický podpis," uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Okrem platcov DPH budú musieť elektronicky komunikovať s úradmi aj advokáti, daňoví poradcovia a ostatní zástupcovia za subjekt, ktorý zastupujú pri správe daní. Podnikateľom, ktorí majú uzatvorenú len dohodu o elektronickej komunikácii, odporúča finančná správa prísť si čo najskôr uzatvoriť dohodu podľa novšieho zákona. "Dohody podľa zákona z roku 1992 totiž koncom roka prestanú platiť. Finančná správa im oznámenie o vypovedaní zmluvy pošle v nasledujúcich dňoch, a to mailom aj písomne," upozornila Macíková.

Ak daňové subjekty majú uzatvorené obe dohody, situácia sa pre nich nemení. "Dohoda podľa starého zákona im prestane platiť a budú komunikovať len prostredníctvom dohody uzatvorenej podľa nového zákona," spresnila Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies