Platcom DPH, veriteľom firiem v reštrukturalizácii, môžu odpustiť sankcie

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 14:51 • 2 min
Platcom DPH, veriteľom firiem v reštrukturalizácii, môžu odpustiť sankcie

BRATISLAVA - Problémy platiteľov dane z pridanej hodnoty (DPH), ktorí sú veriteľmi firiem v reštrukturalizácii, má pomôcť riešiť nariadenie vlády SR o zániku daňového nedoplatku zodpovedajúceho nezaplatenej sankcii prislúchajúcej k zaplatenej DPH. Na svojej dnešnej schôdzi ho schválil vládny kabinet.

slovakia

left justify in out

Podľa tejto právnej normy pokiaľ podnikateľ, veriteľ firmy v reštrukturalizácii, najneskôr do 31. marca 2016 zaplatí prislúchajúcu DPH, prípadná nezaplatená sankcia zanikne ako daňový nedoplatok 1. októbra 2016.

 

Podnetom pre vypracovanie nariadenia je podľa Ministerstva financií (MF) SR potreba riešenia aktuálnych problémov súvisiacich s reštrukturalizáciou v Slovenskej republike. Veritelia, ktorých dlžníci sú v reštrukturalizačnom konaní, sa totiž môžu v dôsledku neuhradenia ich pohľadávok ocitnúť v postavení, kedy nemajú dostatok finančných prostriedkov na riadnu a včasnú úhradu DPH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies