Platba kartou je vždy výhodnejšia

NETKY.SK • 12 Február 2013, 08:11 • 2 min
Platba kartou je vždy výhodnejšia

Platba kartou je vždy výhodnejšia - Radíme Podľa údajov Slovenskej bankovej asociácie (SBA) Slováci čoraz častejšie platia v obchodoch kartami a naopak upúšťajú od vyberania peňazí z bankomatov. Od roku 2009 tak počet transakcií uskutočnených prostredníct

slovakia

left justify in out

imgPodľa údajov Slovenskej bankovej asociácie (SBA) Slováci čoraz častejšie platia v obchodoch kartami a naopak upúšťajú od vyberania peňazí z bankomatov. Od roku 2009 tak počet transakcií uskutočnených prostredníctvom platobných terminálov každoročne prevyšuje počet výberov uskutočnených prostredníctvom bankomatov. 
      Aj napriek tomu si mnohí Slováci naďalej vyberajú z bankomatu privysokú hotovosť a následne ju používajú na nákupy i tam, kde sa dá zaplatiť kartou. Zvyšujú si tak zbytočne svoje náklady aj vtedy, ak výber potrebnej sumy peňazí uskutočňujú v bankomate inej banky.
      Podľa Mareka Vrbišťana z Poštovej banky by ľudia mali využívať primeranú kombináciu hotovosti a platenia platobnou kartou. Aj keď už dnes banky ponúkajú v balíkoch služieb množstvo výberov hotovosti, platba kartou je vždy pre klienta výhodnejšia. Je to nielen bezpečnejší, ale aj pohodlnejší a najmä lacnejší spôsob platenia. Banky totiž napríklad v rámci balíkov služieb vo všeobecnosti poskytujú bezplatné využívanie debetných platobných kariet na platby v tuzemsku aj zahraničí. Aj mimo balíkov služieb je však takýto poplatok len vo výške niekoľko centov.
      "Ak klient už naozaj potrebuje vybrať hotovosť, tak odporúčame, aby to realizoval prostredníctvom bankomatu banky, ktorá platobnú kartu vydala, vtedy sa vlastne vyhne vyšším poplatkom, ktoré sa účtujú za výbery z cudzieho bankomatu," radí Vrbišťan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies