Plány Volkswagenu na Slovensku sa nemenia

NETKY.SK • 6 November 2015, 17:46 • 2 min
Plány Volkswagenu na Slovensku sa nemenia

BRATISLAVA - Automobilový koncern Volkswagen pokračuje na Slovensku v napĺňaní svojich plánov.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortu práce o tom informovali predstavitelia automobilky ministra práce Jána Richtera na piatkovom rokovaní. Volkswagen na Slovensku tak podľa správy ministerstva naďalej považuje za kľúčové nachádzať dostatočné množstvo kvalifikovaných zamestnancov. "Uistenie, že strata práce súčasným zamestnancom v slovenských závodoch Volkswagen Slovakia nehrozí, je pre mňa, ako ministra práce, kľúčové a vysoko pozitívne," reagoval minister práce Richter. Okrem personálnych otázok bola predmetom piatkových rokovaní aj pracovno-právna legislatíva a vzdelávanie zamestnancov.


Koncern Volkswagen ako celok pritom v posledných týždňoch čelí výraznému tlaku vyplývajúcemu z emisného škandálu. Ten vyústil aj do zhoršenia ratingov spoločnosti medzinárodnou agentúrou Moody's vzhľadom na to, že spoločnosť Volkswagen odhalila ďalšie vozidlá, ktorých motory skresľovali údaje o emisiách. Firma našla nezrovnalosti v údajoch o emisiách oxidu uhličitého, ktoré sa týkajú ďalších 800 tis. áut. S novými odhaleniami sa spája ekonomické riziko, ktoré je vyčíslené na dve miliardy eur. Tieto problémy s emisiami by sa mali týkať väčšinou menších naftových motorov a jedného benzínového.


Agentúra Moody's upozornila aj na neistotu ohľadom vyčíslenia celkových nákladov emisného škandálu. Tiež nie je jasné, ako dlho bude trvať a ako sa zmení vnímanie značiek, ktoré patria spoločnosti Volkswagen. Spoločnosť si v súvislosti s emisným škandálom vytvorila rezervy vo výške 6,7 mld. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies