Planý poplach vyvolala matka, ktorá podozrievala syna zo sympatií k IS

NETKY.SK • 7 November 2017, 17:24 • 2 min
Planý poplach vyvolala matka, ktorá podozrievala syna zo sympatií k IS

KOLÍN NAD RÝNOM - Skutočnosti nezodpovedajúci podnet matky o možnom sympatizovaní jej 22-ročného syna smerujúceho do Egypta s džihádistami z tzv. Islamského štátu (IS) viedol k okamžitému zásahu nemeckých bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

Ich príslušníci mladého muža zadržali 3. novembra krátko pred odletom stroja z letiska Kolín nad Rýnom/Bonn, informovala v utorok agentúra DPA. Podozrenie voči mužovi sa však nepotvrdilo. Obsah jeho batožiny jednoznačne potvrdil, že dočasne zadržaný mladík išiel na dovolenku. Polícia ho však prepustila na slobodu až po dvoch hodinách, keď bolo jeho lietadlo už dávno vo vzduchu.

 

Aj samotného zadržaného prekvapili otázky policajtov o tom, či sa pripojil alebo chystá pripojiť k IS, povedal policajný hovorca. Informácie o charaktere vzťahu medzi matkou, ktorá telefonicky oznámila svoje podozrenie na policajné prezídium v Düsseldorfe, respektíve jej synom, však hovorca nemal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies