Planý poplach na košických súdoch, bombu nenašli

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 14:56 • 2 min
Planý poplach na košických súdoch, bombu nenašli

KOŠICE - Pre nahlásenie bomby museli dnes prerušiť svoju činnosť košické súdy. Ako informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, dnes o 08:58 na miestny úrad Košice - Staré mesto a súčasne aj na miestny úrad Košice - Juh oznámili dva neznáme hlasy, že na súde je bomba.

slovakia

left justify in out

Následne musel prerušiť činnosť Krajský súd v Košiciach a tri košické okresné súdy na Štúrovej ulici. Na akcii sa zúčastnilo sedem príslušníkov zboru väzenskej a justičnej stráže, päť príslušníkov oddelenia košickej polície, osem hasičov a jeden psovod. Nikto sa nezranil.

 

„Po evakuácii sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní nasledovala obhliadka budovy košických súdov na Štúrovej ulici, vrátane pracoviska na Tichej ulici, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom,“ uviedla Gálová. Doložila, že priestory hlavnej budovy košických súdov boli sprístupnené sudcom a zamestnancom o 11:30 a pre verejnosť o pol hodinu neskôr. Priestory súdu na Tichej ulici boli sprístupnené sudcom a zamestnancom o dvanástej a pre verejnosť o 13:00. 

 

V čase šírenia poplašnej správy neznámymi páchateľmi bolo v priestoroch Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov približne 550 zamestnancov, sudcov, účastníkov pojednávaní a iných osôb.

 

Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová tvrdí, že páchateľ úmyselne rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície už v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy, pričom trestná sadzba v tomto prípade je jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies