Planý bombový poplach na veľvyslanectve USA pre Vatikán

NETKY.SK • 30 December 2010, 08:30 • 2 min
Planý bombový poplach na veľvyslanectve USA pre Vatikán

Planý bombový poplach na veľvyslanectve USA pre Vatikán

slovakia

left justify in out

img

Podozrivý balíček dnes objavili na americkom veľvyslanectve vo Vatikáne, informovali policajné zdroje v Ríme. Nakoniec sa však ukázalo, že išlo o planý poplach.
      Na miesto bola vyslaná polícia a pyrotechnici, bombový poplach sa však nepotvrdil.
      Podozrivý balíček sa našiel len niekoľko dní po tom, čo sa talianska anarchistická skupina prihlásila k zodpovednosti za dve listové bomby na čilskom a švajčiarskom veľvyslanectve v Ríme. Zásielky explodovali a dvom ľuďom spôsobili vážne zranenia. Bombu doručenú v pondelok na grécku ambasádu zneškodnili bez zranení.
      Talianska Neformálna anarchistická federácia (FAI) v pondelkovom vyhlásení uviedla, že chce preukázať solidárnosť so zadržiavanými gréckymi anarchistami a ďalej presadzovať svoj program "revolučného násilia".
      Podozrivé balíčky v pondelok doručili aj ďalším veľvyslanectvám v Ríme, nakoniec sa však ukázalo, že výbušniny neobsahovali.  

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies