Plánujete dovolenku v Európe? Ktoré miesta sa oplatí navštíviť, pretože môžu do roku 2050 zaniknúť

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 14:00 • 2 min
Plánujete dovolenku v Európe? Ktoré miesta sa oplatí navštíviť, pretože môžu do roku 2050 zaniknúť

BRATISLAVA - Premýšľali ste nad navštívením niektorého z nižšie uvedených miest, možno by ste si mali pohnúť. Rad faktorov, ako sú napríklad znečistenie prostredia či globálne otepľovanie totiž existenciu týchto vyhľadávaných lokalít nesmierne ohrozujú.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters by dokonca mohli do roku 2050 úplne zaniknúť.

 

Mŕtve more

 

Prvým z ohrozených miest je Mŕtve more, ktoré pomaly, ale iste vysychá. Dôvodom je skutočnosť, že okolité krajiny čerpajú vodu z rieky Jordán, ktorá je jeho jediným zdrojom vody. Za posledných 40 rokov sa tak more, hojne vyhľadávané predovšetkým vďaka svojim liečivým účinkom, zmenšilo o tretinu a hladina poklesla o viac ako 24 metrov.

 

Veľký bariérový útes

 

Neistá je aj budúcnosť Veľkého bariérového útesu, teda najväčšieho koralového útesu na svete, ktorý sa tiahne pozdĺž pobrežia austrálskeho Queenslandu. Jeho existenciu ohrozuje predovšetkým znečistenie a stále sa zvyšujúca teplota oceánu.

 

Benátky

 

Ani talianske mesto ležiace na vode, ktoré vďaka svojmu pôvabu a vodným kanálom ročne navštívi milióny turistov, nie je v bezpečí. Najväčším problémom sú stále častejšie povodne, ktoré môžu spôsobiť, že Benátky budú v blízkej budúcnosti úplne neobývateľné.

 

FOTO 15 najkrajších miest, ktoré pomaly z našej planéty miznú: Navštívte ich kým je čas



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies