Plánujete dovolenku v Chorvátsku? V prípade núdze sa môžete obrátiť na slovenských policajtov!

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 17:06 • 2 min
Plánujete dovolenku v Chorvátsku? V prípade núdze sa môžete obrátiť na slovenských policajtov!

BRATISLAVA - Slovenskí policajti budú aj tento rok v období od 1. júla do 31. augusta k dispozícii slovenským turistom v Chorvátsku.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom Prezídium Policajného zboru, konkrétne budú naši policajti slúžiť v Splitsko-dalmatínskej a v Primorsko-goranskej oblasti.

 

Polícia pomôže slovenským turistom

Účelom služby slovenských policajtov je zabezpečiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských turistov dovolenkujúcich v Chorvátsku a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas pobytu a tranzitu cez územie Chorvátska. Taktiež budú v spolupráci s chorvátskou políciou dohliadať na slovenských občanov, a tak predchádzať prípadným incidentom.

„Policajti budú vykonávať službu v slovenských policajných uniformách vždy spoločne s chorvátskymi policajtmi. Slovenskí policajti budú na území Chorvátska vybavení služobnými cestnými vozidlami s označením „POLÍCIA“, nakoľko v predchádzajúcich rokoch sa takéto vybavenie policajtov stretlo s veľmi pozitívnym ohlasom," uvádza polícia. Upozorňuje však, že slovenskí policajti na území Chorvátska nemajú policajné právomoci.

 

V prípade núdze, volajte!
Do Chorvátskeho Splitu sa policajti dopravia aj so služobnými vozidlami prostredníctvom autovlaku Železničnej spoločnosti Slovensko.

 

„Prví dvaja policajti s dvoma autami odcestovali do Splitu dnes. Na prelome júla a augusta sa policajné hliadky vystriedajú, prvá dvojica sa naspäť vráti opäť vlakom a do Chorvátska pocestuje druhá dvojica, ktorej sa sezónna misia skončí 31. augusta," informuje Prezídium PZ.

V strediskách Trogir, Split, Podgora, Tučepi, Brela a Makarska bude možné policajtov kontaktovať na čísle +421 908 723 526 a v strediskách Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska a Mošćenička Draga na čísle +421 908 723 525.
 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Všetko čo potrebujete vedieť, ak plánujete stráviť dovolenku v Chorvátsku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies