Plánuje zrušiť nepotrebných splnomocnencov vlády

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 11:25 • 2 min
Plánuje zrušiť nepotrebných splnomocnencov vlády

Plánuje zrušiť nepotrebných splnomocnencov vlády

slovakia

left justify in out

Premiérka Iveta Radičová plánuje zrušiť splnomocnencov vlády SR, ktorých funkcia nemá veľké opodstatnenie. Iných zas mieni vytvoriť. Šéfka kabinetu to potvrdila vo štvrtok (15.7.) večer na neformálnom stretnutí s novinármi. Dodala, že zmeny sa určite nedotknú postu vládneho splnomocnenca pre rómske komunity. Jeho agenda totiž podľa nej rieši veľmi širokú a náročnú tému.
      Za neveľmi potrebného považuje Radičová napríklad splnomocnenca pre šport a mládež či splnomocnenca pre urýchlenie postupu výstavby nadradenej cestnej dopravnej infraštruktúry na Slovensku. Predsedníčka vlády tvrdí, že pokiaľ ide o túto funkciu, jej agenda spadá aj pod ministerstvo dopravy. Myslí si preto, že existencia splnomocnenca, ktorý rieši tie isté otázky ako rezort, nemá veľké opodstatnenie.
      Naopak, zmysel vidí Radičová vo vytvorení pozície splnomocnenca vlády pre mimovládny sektor. Je presvedčená, že táto oblasť potrebuje väčšiu pozornosť. Rovnako zvažuje zriadenie vládneho splnomocnenca pre verejnú správu. Po rokovaní s predstaviteľmi samospráv totiž usúdila, že riešeniami toľkých problémov, koľké v tejto oblasti v súčasnosti sú, by sa mala zaoberať špeciálne jedna osoba.
      V prípade, že by táto funkcia vznikla, obsadenie postu bude Radičová konzultovať s niekdajším vládnym splnomocnencom pre decentralizáciu verejnej správy Viktorom Nižňanským. Ten v súčasnosti pôsobí ako vedúci Úradu vlády SR. "Určite do toho bude hovoriť," poznamenala šéfka kabinetu.
      Pripustila, že zmeny zrejme čakajú aj niektoré poradné orgány vlády SR. Premiérka však najskôr mieni preveriť, ktoré z existujúcich majú opodstatnenie, ako pracovali a v čom sa ich práca odrazila. Tie, ktorých fungovanie nebolo efektívne, by chcela Radičová zrušiť. Ich kompetencie by sa potom presunuli inam.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies