Plánovaná fúzia London Stock Exchange a Deutsche Börse pravdepodobne stroskotá

NETKY.SK • 27 Február 2017, 09:09 • 2 min
Plánovaná fúzia London Stock Exchange a Deutsche Börse pravdepodobne stroskotá

BRATISLAVA - Plánované zlúčenie britskej a nemeckej akciovej burzy pravdepodobne stroskotá na dodatočných požiadavkách Európskej komisie (EK). Oznámil to v nedeľu prevádzkovateľ londýnskej burzy, spoločnosť London Stock Exchange (LSE).

slovakia

left justify in out

Tá sa vlani v marci dohodla na fúzii, v rámci ktorej mal v spoločnom podniku získať majoritu jej nemecký konkurent Deutsche Börse.

Transakcia podlieha odsúhlaseniu zo strany regulačných úradov. Európska komisia podľa vyhlásenia LSE vyzvala britskú spoločnosť, aby predala väčšinový podiel vo svojej divízii elektronického obchodovania s dlhopismi MTS. LSE však tvrdí, že k predaju sa „nemôže zaviazať“, čo znamená, že Brusel fúziu pravdepodobne zablokuje.

Deutsche Börse so sídlom vo Frankfurte a LSE si od zlúčenia sľubovali úspory nákladov vo výške 450 mil. eur ročne. To podľa skorších vyjadrení zúčastnených firiem predstavuje zhruba 20 % kombinovaných prevádzkových nákladov, ktoré v roku 2015 dosiahli zhruba 2,2 mld. eur.

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona