Planetárium Maximiliána Hella pripravilo špeciálny letný program

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 11:20 • 2 min
Planetárium Maximiliána Hella pripravilo špeciálny letný program

ŽIAR NAD HRONOM - Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella (KHPMH) v Žiari nad Hronom pripravila počas letných prázdnin špeciálny program pre deti s názvom Prázdniny v planetáriu. Tematický program, ktorý sa začne od 17. júla, si deti budú môcť pozrieť vždy v stredu od 16.00 h. Planetárium nezabudlo ani svojich dospelých návštevníkov, pre nich je pripravený hudobno-relaxačný program, ktorý sa uskutoční vždy v posledný štvrtok v mesiaci od 19.00 h.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol vedúci Úseku špecializovaných činností KHPMH v Žiari nad Hronom Tomáš Dobrovodský, tematický program Prázdniny v planetáriu sa začne v polovičke júla z dôvodu technickej odstávky hvezdárne. "Program bude pozostávať z dvoch častí, prvá bude tematická v planetáriu, vždy na inú tému a pre inú vekovú skupinu detí, druhou časťou programu bude v prípade priaznivého počasia pozorovanie slnka," vysvetlil. Prázdniny v planetáriu sa začnú v stredu 17. júla programom s názvom Na Mesiac a ešte ďalej, v rámci ktorého sa deti zoznámia so slnečnou sústavou či zažijú pristátie na Mesiaci. Program s názvom Dominik v mesačnom cirkuse je určený pre škôlkarov a uskutoční sa 24. júla. Deti počas neho uvidia rozprávku o Dominikovi, ktorý v ďalekohľade odhalil, čomu sa venujú hviezdy na nebi, zúčastnil sa pretekov komét a navštívil predstavenie slávneho Mesačného cirkusu. Prázdniny v planetáriu budú pokračovať 31. júla programom pre mladších školákov s názvom Uffove dobrodružstvá na Marse. Školáci uvidia príbeh o cestovateľovi Uffovi, ktorý stroskotá na Marse a počas čakania na pomoc zo svojej materskej planéty má dostatok času na prehliadku nočnej oblohy a telies našej slnečnej sústavy. Najviac však jeho pozornosť zaujíma Zem a život na nej.

Augustový program Prázdnin v planetáriu sa začne 7. augusta, programom pre predškolákov s názvom Martin a Hviezda, kde si deti vypočujú príbeh o Martinovi a jeho veľkej túžbe dostať sa k tej najkrajšej hviezde na oblohe. V stredu 14. augusta si budú môcť deti opäť pozrieť program Na Mesiac a ešte ďalej, program Dominik v mesačnom cirkuse opätovne zažijú 21. augusta, na 28. augusta je naplánovaná repríza programu Uffove dobrodružstvá na Marse. Planetárium pre dospelých návštevníkov pripravilo dva hudobno-relaxačné programy. Prvý sa uskutoční 25. júla a ponesie názov Prípad Salvador Dalí, v ktorom sa návštevníci dozvedia množstvo zaujímavých informácií o búrlivom živote maliara a pozrú si virtuálnu galériu jeho diel, a to za hudobného sprievodu pozostávajúceho z jazzových, symfonických a elektronických skladieb. Druhý program sa uskutoční 22. augusta a jeho nosnou témou bude skladateľ Jean Michel Jarre. Návštevníci počas letných mesiacov budú môcť okrem spomínaných tematických programov pravidelne vidieť od 12. júla aj ten klasický - Večer pod hviezdnou oblohou. Pripravené sú aj tri ďalšie programy, Mars - pátranie v prachu červenej planéty (26. 7.), Hrozba z nebies (16. 8.) a Večer pod južnou oblohou (30. 8.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona