Plané bombové poplachy v Kyjeve, Francúzsko vyzvalo na zdržanlivosť

NETKY.SK • 11 December 2013, 19:34 • 2 min
Plané bombové poplachy v Kyjeve, Francúzsko vyzvalo na zdržanlivosť

KYJEV/PARÍŽ - Falošné bombové poplachy si dnes vynútili evakuáciu stoviek ľudí z dvoch letísk v Kyjeve, ako aj z hlavnej železničnej stanice v ukrajinskej metropole. Už po krátkom čase však poplachy mohli zrušiť ako bezpredmetné, informoval tamojší rezort vnútra.

slovakia

left justify in out

V uplynulých dňoch došlo v Kyjeve, kde pokračujú masové demonštrácie odporcov súčasnej vlády, k evakuácii staníc podzemnej železnice, ale ani v metre sa žiadna nálož nenašla, pripomenula tlačová agentúra DPA. V noci nadnes odmietlo 220 členov špeciálnej jednotky ministerstva vnútra Berkut presun zo stredoukrajinského Kirovogradu do Kyjeva. Informáciu priniesla tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na nemenovaný miestny spravodajský portál.

"Spoločne sme rozhodli, že nie sme ochotní použiť násilie voči pokojným demonštrantom. Napriek hrozbám a avizovaným sankciám odmietli všetci členovia útvaru nastúpiť do autobusov," cituje správa jedného z veliteľov.

Francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius adresoval dnes všetkým zainteresovaným na Ukrajine výzvu na zdržanlivosť a vzájomný dialóg, pričom odmietol použitie akéhokoľvek násilia. Ako informoval hovorca francúzskeho rezortu diplomacie, dnešnú plánovanú návštevu jedného z ukrajinských opozičných lídrov Vitalija Klička v Paríž odložili na neskorší termín v súvislosti s aktuálnou vnútropolitickou situáciou v jeho krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies