Plán najznámejšieho pedofila, z ktorého mrazí: Dutroux chcel uniesť viac detí a vybudovať pre ne mesto

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 16:31 • 2 min
Plán najznámejšieho pedofila, z ktorého mrazí: Dutroux chcel uniesť viac detí a vybudovať pre ne mesto

BRUSEL - Na doživotie odsúdený belgický pedofil Marc Dutroux mal v úmysle vytvoriť "podzemné mesto" pre deti, uviedol jeden z jeho bývalých advokátov v rozhovore pre najnovšie vydanie belgického týždenníka Soir Mag.

slovakia

left justify in out

Advokát Julien Pierre zastupoval Dutrouxa od jeho zatknutia v roku 1996 do roku 2003. Spoluprácu s ním ukončil rok pred začatím súdneho procesu, v ktorom Dutrouxa odsúdili na doživotie.

 

Pierre si v rozhovore pre Soir Mag spomenul na jeden z rozhovorov, v ktorom jeho mandant vysvetlil, že mal v úmysle uniesť mnoho detí a potom v podzemných chodbách a štôlňach opustenej bane v Charleroi vytvoriť "niečo ako podzemné mesto, kde by panovalo dobro, harmónia a bezpečie".

 

Dutrouxa, ktorý má teraz 59 rokov, zadržali 13. augusta 1996. O dva dni neskôr sa v skrýši v jednom z Dutrouxových domov - v obci Marcinelle neďaleko opustených baní v Charleroi - našli dve nezvestné tínedžerky Laetitia Delhezová a Sabine Dardennová, ktoré uniesol.

 

O dva týždne neskôr boli na jednom z Dutrouxových pozemkov exhumované telá Julie a Melissy, ktoré pedofil uniesol v júni 1995 a ktoré zomreli od hladu, kým bol Dutroux zadržiavaný a vypočúvaný políciou v inej kauze.

Ďalšími dvoma obeťami, ktorých telá sa našli v ďalšom Dutrouxovom dome pochované v záhrade pod betónovou platňou, boli 17-ročná An Marchalová a 19-ročná Eefje Lambrecksová.

 

Počas súdneho procesu, ktorý sa konal v roku 2004 v meste Arlon na juhovýchode Belgicka, Sabine Dardennová, jedna z dvoch preživších, vypovedala, že Dutroux jej po únose dal nové meno a snažil sa jej nahovoriť, že ju chráni pred zlom a zlými ľuďmi, pričom ju však sexuálne zneužíval. Povedal jej tiež, že Laetitiu Delhezovú uniesol kvôli nej, "aby mala kamarátku".

 

Práve únos Laetitie Delhezovej napokon pomohol k Dutrouxovmu dolapeniu, keďže viacero ľudí si v okolí miesta, kde sa dievča stratilo, všimlo podozrivú dodávku, ktorá - ako sa neskôr ukázalo - patrila Dutrouxovi.

 

Dutroux bol súdom uznaný za vinného z únosu a znásilnenia šiestich dievčat a za smrť štyroch z nich. Bol odsúdený na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia na slobodu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona