Plán na ozdravenie verejných financií by mohol byť schválený v septembri

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 07:32 • 2 min
Plán na ozdravenie verejných financií by mohol byť schválený v septembri

Plán na ozdravenie verejných financií by mohol byť schválený v septembri

slovakia

left justify in out

Ministerstvo financií (MF) SR sa bude snažiť približne do mesiaca navrhnúť konkrétne riešenia na ozdravenie verejných financií, ktoré považuje za najlepšie. Možnosti sú pritom na strane príjmov aj výdavkov.
      "Následne bude záležať na politickom rozhodnutí, či sa celá koalícia stotožní s riešením ministerstva. Konsolidačný plán, teda spôsob, ako postupovať, aby sa verejné financie na Slovensku dali do poriadku, by mohol byť schválený v septembri," uviedol pre TASR vedúci oddelenia komunikácie s verejnosťou MF SR Mikuláš Gera.
      Rezort financií tak reagoval na dnešné vyhlásenia predsedu najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica o tom, že v stredu schválené programové vyhlásenie vlády neobsahuje žiadny návod na to, ako chce kabinet dosiahnuť svoj deklarovaný cieľ výrazne znížiť deficit verejných financií.
      "Ak niekto hovorí, že chce ušetriť dve miliardy eur, čo je obrovská suma peňazí, musel by dať do programového vyhlásenia jasné nástroje, ako to chce dosiahnuť. Nie je tam nič, žiadny prvok stabilizácie verejných financií," podčiarkol.
      Nový minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) už avizoval, že v budúcom roku chce znížiť deficit verejných financií o 2,5 % hrubého domáceho produktu (HDP), čo by predstavovalo ušetriť v rozpočte sumu takmer 1,7 miliardy eur. Tohtoročný schodok sa pritom odhaduje na úrovni 7 až 8 % HDP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies