Plamene zachvátili strechu a časť podkrovia poľského zámku Ksiaž

NETKY.SK • 11 December 2014, 08:13 • 2 min
Plamene zachvátili strechu a časť podkrovia poľského zámku Ksiaž

WALBRZYCH - Poľskí hasiči dnes až po niekoľkých hodinách dostali pod kontrolu požiar v treťom najväčšom zámku krajiny Ksiaž neďaleko dolnosliezskeho Walbrzychu.

slovakia

left justify in out

Plamene zničili časť strešnej konštrukcie, informovali tamojšie médiá s odvolaním sa na hasičské zdroje. Na mieste zasahovali príslušníci 30 hasičských útvarov, ktorých prácu sťažovala poloha zámku v zalesnenom teréne i jeho neobvyklé architektonické riešenie.
      

K ujmám na zdraví nedošlo, keďže všetci pracovníci i návštevníci objekt včas opustili. Materiálne škody sa však odhadujú až na milión zlotých (v prepočte asi 250.000 eur). Príčiny požiaru, ktorý sčasti zachvátil i podkrovie stavby, zatiaľ nie sú známe.
      

Zámok Ksiaž vznikol v rokoch 1288-1292, avšak následne opakovane zmenil vzhľad a začiatkom 20. storočia sa dočkal rozšírenia o najväčšie juhozápadné krídlo s dvoma vežami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies