Plamene na Baleároch už pod kontrolou hasičov

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:15 • 2 min
Plamene na Baleároch už pod kontrolou hasičov

Plamene na Baleároch už pod kontrolou hasičov

slovakia

left justify in out

img

Hasičom na španielskom ostrove Ibiza sa podarilo z veľkej časti dostať pod kontrolu plamene, ktoré tam zničili stovky hektárov lesa. Informovala o tom dnes v meste Palma de Mallorca baleárska regionálna vláda.
      Na likvidácii požiarov, ktorú sťažoval silný vietor, sa podieľali aj posádky takmer dvoch desiatok vrtuľníkov a lietadiel.
      Išlo o najväčší požiar na Baleárskych ostrovoch v uplynulých desiatich rokoch, keď na susednej Malorke zhorelo viac ako 900 hektárov lesa.
      Zárodkom plameňov, ktoré sužovali Ibizu, bolo podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov ohnisko v jednej z miestnych jaskýň, vyhľadávaných v letnej sezóne bezdomovcami.
      Medzičasom sa podarilo uhasiť aj dva požiare na Malorke.
      Predvlani sa obeťou plameňov na celom súostroví Baleáry stalo 25, vlani 63 hektárov lesa. V tomto roku zhorelo už najmenej 525 hektárov zalesneného územia, čo je viac ako v uplynulých štyroch rokoch dohromady, napísala agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies