Plácida Dominga prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 14 Júl 2013, 11:00 • 2 min
Plácida Dominga prepustili z nemocnice

MADRID - Španielskeho operného speváka a dirigenta Plácida Dominga v sobotu prepustili z madridskej nemocnice, kam ho prijali v pondelok. Dôvodom hospitalizácie bola pľúcna embólia spôsobená krvnou zrazeninou.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatdvaročný tenorista na Twitteri a Facebooku napísal "Idem domov," pričom k statusu pridal fotku, ako nastupuje do auta. Ako v utorok uviedla jeho americká hovorkyňa Nancy Seltzer, spevák by sa mal uzdraviť do troch alebo štyroch týždňov. Domingo musel pre zdravotné problémy zrušiť päť júlových predstavení opery Il Postino v Teatro Real a taktiež nebude môcť dirigovať orchester, ktorý má zahrať 21. júla na madridskej Plaza Mayor.

José Plácido Domingo Embil je rodákom z Madridu, no keď mal osem rokov, jeho rodina sa presťahovala do Mexika, kde študoval na Národnom hudobnom konzervatóriu. V roku 1968 debutoval v newyorskej Metropolitnej opere. Začal organizovať každoročnú súťaž Operalia zameranú na podporu operných talentov a prostredníctvom benefičných koncertov získal milióny dolárov pre obete takých katastrof ako zemetrasenie v Mexiku z roku 1985 či hurikán Katrina z roku 2005. Na celom svete sa stal známym ako jeden z Troch tenorov. Ďalším bol dnes už nežijúci Luciano Pavarotti a tretím je José Carreras. Domingo má na svojom konte niekoľko cien Grammy a od roku 1993 má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona