Operného speváka Plácida Dominga hospitalizovali, čaká ho operácia

NETKY.SK • 15 Október 2015, 14:11 • 2 min
Operného speváka Plácida Dominga hospitalizovali, čaká ho operácia

BRATISLAVA - Španielsky operný spevák a dirigent Plácido Domingo podstúpi začiatkom budúceho týždňa operáciu, pri ktorej mu odstránia žlčník.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročného tenora hospitalizovali v utorok večer v New Yorku, kde mal tento mesiac dirigovať predstavenie Tosca v Metropolitnej opere. Ako uviedla jeho hovorkyňa, Domingo bol práve na kostýmovej skúške, keď dostal silné bolesti a následne začal zvracať. Vedenie Metropolitnej opery neskôr oznámilo, že Domingo vynechá prvé štyri predstavenia, pričom vrátiť by sa mal začiatkom novembra.


José Plácido Domingo Embil je rodákom z Madridu, no keď mal osem rokov, jeho rodina sa presťahovala do Mexika, kde študoval na Národnom hudobnom konzervatóriu. V roku 1968 debutoval v newyorskej Metropolitnej opere. V roku 1993 založil každoročnú súťaž Operalia zameranú na podporu operných talentov a prostredníctvom benefičných koncertov získal milióny dolárov pre obete katastrof ako zemetrasenie v Mexiku z roku 1985 či hurikán Katrina z roku 2005. Na celom svete sa stal známym ako jeden z Troch tenorov. Ďalším bol dnes už nežijúci Luciano Pavarotti a tretím je José Carreras. Domingo má na svojom konte niekoľko cien Grammy a od roku 1993 má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies