Plachtinčan, ktorý rodičom hrozil zabitím, si posedí vo väzení

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:35 • 2 min
Plachtinčan, ktorý rodičom hrozil zabitím, si posedí vo väzení

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil trest osemnásť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne a protialkoholické liečenie pre 42-ročného Jána Kučika z Dolných Plachtiniec v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Kučik pod vplyvom alkoholu opakovane verbálne atakoval svojich rodičov, čím spáchal prečin nebezpečného vyhrážania. Hrozby Ján adresoval najprv matke koncom júla minulého roku a o pár dní obom rodičom. Matku dokonca pri prvom útoku aj škrtil, ale ušla mu. Rodičov potom v noci z 1. na 2. augusta vyháňal z domu, vulgárne im nadával a hrozil zabitím. Z obáv o život rodičia privolali políciu a Jána vzal súd do väzby.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Jána za vinného z prečinu nebezpečného vyhrážania a uložil mu trest odňatia slobody na osemnásť mesiacov nepodmienečne. Pretože znalci označili Jána za závislého na alkohole, súd mu tiež uložil povinnosť absolvovať ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou. Proti rozsudku sa Ján odvolal. Nie však proti uznaniu viny a trestu odňatia slobody, ale voči tomu, že musí absolvovať protialkolické liečenie. Odvolací senát mu nevyhovel s tým, že zdravotný stav Jána si liečenie vyžaduje. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies