PL: City prevalcovalo United, červení diabli v druhom polčase odpadli

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 10:39 • 2 min
PL: City prevalcovalo United, červení diabli v druhom polčase odpadli

MANCHESTER – Aj druhýkrát v tejto sezóne sa Manchester po mestskom derby zahalil do modrých farieb. Stalo sa tak po tom, ako futbalisti City v nedeľnom súboji 28. kola Premier League zvíťazili doma nad United 4:1, keď sa dvakrát strelecky presadili Kevin de Bruyne a Riyad Mahrez. Obhajca titulu si udržal šesťbodový náskok na čele tabuľky pred FC Liverpool, ktorý odohral o zápas menej a ako jediný má ešte reálnu šancu zosadiť tím Pepa Guardiolu z trónu.

slovakia

left justify in out

Rangnick uznal kvalitu súpera

 

„Ukázali nám, aký je momentálne rozdiel medzi oboma tímami. Čelili sme obrovskej kvalite, našu prehru by som nazval milosrdnou," skonštatoval dočasný kouč United Ralf Rangnick po prehre rozdielom triedy. City mali jasnú prevahu v držaní lopty (69:31 percent), streleckých pokusoch (24-5) i v celkovom vyznení diania na ihrisku. United patrí 5. priečka s mankom jedného bodu na štvrtý Arsenal, ktorý figuruje na poslednom garantovanom mieste pre účasť v novom ročníku Ligy majstrov.

 

Problém pre United je, že odohral až o tri zápasy viac ako "kanonieri" a v prípade úspešných dohrávok londýnskeho klubu sa manko prehĺbi. „Pre nás je to jasné ako facka. Ak chceme skončiť do štvrtého miesta, nesmieme už zbytočne strácať žiadne body ako naposledy doma s Watfordom alebo predtým so Southamptonom. Čaká nás ešte desať kôl, musíme ísť od zápasu k zápasu a pokúsiť sa vyhrať každý jeden," dodal Rangnick, ktorému v nedeľnom šlágri citeľne chýbali zranené či choré opory Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Luke Shaw a Raphael Varane.

 

 


De Bruyne otvoril skóre duelu v 5. minúte, keď ho v šestnástke ideálne našiel spätnou prihrávkou Bernardo Silva. Odpoveď ešte prišla v 22. minúte z kopačky Jadona Sancha, no Belgičanovi aj tak napokon patril v stretnutí rozdielový gól. Dosiahol ho v 28. minúte, keď hostia urobili chybu v rozohrávke na obrannej polovici a De Bruyneho si opäť našla lopta vo veľkom vápne.

 

Druhý polčas patril alžírskemu zakončovateľovi Mahrezovi. Ten sa najprv presadil v 68. minúte po rohovom kope a v nadstavenom čase pridal ešte poistku, keď sa tesne vyhol ofsajdovej pasci. „V prvom polčase nás vysoko napádali, hrali veľmi dobre a nám sa ťažšie presadzovalo. Po zmene strán sme našli viac trhlín v ich defenzíve, ľahšie sme sa dostávali do šancí. Gól Riyada na 3:1 nás upokojil a potom sme už úplne ovládli dianie na trávniku,poznamenal de Bruyne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona