PL: Chelsea iba remizovala s United, Liverpool prevalcoval Southampton

NETKY.SK • 29 November 2021, 8:50 • 2 min
PL: Chelsea iba remizovala s United, Liverpool prevalcoval Southampton

LONDÝN – Chelsea si na Stamford Bridge nedokázala poradiť s Manchestrom United, po chybe Jorginha sa v druhom zápase v rade presadil Jadon Sancho. Jota zahviezdil pri 4-gólovej výhre Liverpoolu nad Southamptonom.

slovakia

left justify in out

Carrick vybojoval remízu, a to nechal Ronalda na lavičke

The Blues sú vo výbornej forme a do domáceho zápasu s Manchestrom United vstupovali ako jasný favorit zápasu. Tuchelov tím kontroloval hru a už od samého začiatku bolo jasné, kto bude dominovať na ihrisku. Manchester nastúpil do zápasu v pomerne defenzívnom rozpoložení a dočasný tréner Michael Carrick dokonca nechal najväčšiu hviezdu červených diablov iba na lavičke náhradníkov. 

 

Chelsea dobýjala bránu United a už vo 4. minúte sa mohla ujať vedenia v zápase, lenže Hudson-Odoi svoju šancu premeniť nedokázal. De Gea odchytal výborný zápas a už len počas prvého polčasu zneškodnil pár sľubných šancí Chelsea. Výstavným gólom sa mohol zaskveť výborne hrajúci Rudiger, no jeho delovku konečkmi prstov vyrazil De Gea iba na brvno. 

 

 

Krátko po začiatku druhého polčasu sa United dostali do vedenia, po školáckej chybe Jorginha sa dostal do obrovksej príležitosti Jadon Sancho a chladnokrvne prekonal Eduarda Mendyho. Sancho sa presadil v druhom zápase v rade a konečne sa dostáva do lepšej formy. 

 

V 69. minúte si úspešne napravil svoju chybu Jorginho, po kontroverznej penalte si taliansky expert postavil loptu na biely bod a s prehľadom vyrovnal na 1:1. United sa v závere dostali do ešte jednej šance, po zlej rozohrávke Mendyho sa Fred pokúsil o lob, no jeho padáčik bez problémov zachytil Mendy. Chelsea tak stratila dva body a Manchester City, ktorý v náročnom zápase zdolal West

Ham, sa dotiahol na rozdiel jedného bodu na čele tabuľky PL.

 

 

Jota musel odstúpiť z turnaja hry Fifa, aby mohol dať dva góly do siete Southamptonu

Nestáva sa často, že profesionálny futbalista je aj excelentným hráčom virtuálnych hier. Práve ofenzívny hráč Liverpoolu, Diogo Jota je minimálne taký dobrý na ihrisku ako aj s herným ovládačom v rukách. Jota musel odstúpiť zo 4. kola kvalifikácie turnaja vo Fife, pretože musel odohrať zápas v PL proti Southamptonu

 

Svojho odstúpenia z turnaja nemusí ľutovať, pretože už po 32. minútach mal na konte dva góly a jeho tím viedol 2:0. O 5 minúť neskôr zvýšil na 3:0 Španiel Thiago a skóre na záverečných 4:0 uzavrel v 52. minúte stopér Van Dijk. Liverpool tak stráca na Chelsea 2 ligové body a stále je vo vyrovnanom boji o titul.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona