PL: Arsenal zdolal West Ham v priamom súboji o 4. miesto

NETKY.SK • 16 December 2021, 08:27 • 2 min
PL: Arsenal zdolal West Ham v priamom súboji o 4. miesto

LONDÝN – Kanonieri zdolali kladivárov výsledkom 2:0 a prvýkrát v tohtoročnej sezóne sa prebojovali do top 4. Na Emirates Stadium si Arsenal zaistil víťazstvo dvoma presnými zásahmi v druhom polčase.

slovakia

left justify in out

Arsenal si poradil s West Hamom aj bez exkapitána Aubameyanga

Kanonier Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang bol počas aktuálneho týždňa zbavený kapitánskej pásky, ktorú nosil niečo cez 2 roky. Rozhodlo o tom vedenie Arsenalu, ktoré nebolo spokojné s Aubameyangovým prístupom a jeho pracovnou morálkou. Aubameyang sa údajne neskoro dostavil na klubový zraz, pričom sa to vraj nestalo po prvýkrát. Novým kapitánom kanonierov sa stal jeho dobrý kamarát Alexandre Lacazette, ktorý si vo svojom prvom zápase pripísal jednu asistenciu a jednu nepremenenú penaltu. 

 

Domáci mali pomalší štart do zápasu, no o najkrajší moment prvého polčasu sa postaral obranca domácich Tierney. Škótsky reprezentant nádherne napriahol z veľkej diaľky, no jeho strelu bohužiaľ vytlačil Fabianski tesne nad spojnicu kladivárskej brány.

 

Druhý polčas začal Arsenal výborne a v 48. minúte sa po kolmici Lacazetta presadil Brazílčan Martinelli a poslal domácich do zaslúženého vedenia. Pre Martinelliho to bol iba druhý gól v tohtoročnej sezóne, mladý talent sa stále nedostal do svojej top formy, ktorú stratil kvôli ťažkému zraneniu v priebehu minuloročnej sezóny. 

 

 

Kapitán Lacazette mal obrovskú príležitosť pokrstiť svoj štart s kapitánskou páskou skórovaním do siete West Hamu, no jeho dobre kopnutú penaltu zlikvidoval Fabianski. West Ham musel dohrávať v oslabení, pretože po penaltovom faule bol vylúčený český obranca Coufal.

 

Pokoj na kopačky dal kanonierom v závere zápasu ich najlepší hráč tohtoročnej sezóny. V 87. minúte získal loptu obranca Tomiyasu a Arsenal sa dostal do rýchlej kontry, ktorú prízemnou strelou zakončil práve Emil Smith-Rowe. Arsenal sa tak po prvýkrát dostal do slávnej top 4 a odsunul West Ham na 5. priečku Premier League.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies