PJ Harvey v októbri vystúpi vo Varšave aj Prahe

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:21 • 2 min
PJ Harvey v októbri vystúpi vo Varšave aj Prahe

BRATISLAVA - Anglická speváčka a hudobníčka PJ Harvey bude na jeseň v rámci svojho európskeho turné koncertovať aj v Poľsku a Českej republike. Štyridsaťšesťročná interpretka vystúpi 12. októbra vo varšavskej hale Torwar a o deň neskôr v pražskom Fóre Karlín. V rámci koncertnej šnúry, ktorá odštartuje 10. októbra v Kodani a skončí sa 6. novembra v Reykjavíku, sa okrem spomínaných miest predstaví aj v Kolíne, Amsterdame, Bruseli, Paríži, Miláne, Lisabone či Londýne.

slovakia

left justify in out

PJ Harvey, celým menom Polly Jean Harvey, začínala vo formácii Automatic Dlamini. V roku 1991 založila PJ Harvey Trio, s ktorým vydala štúdiovky Dry (1992) a Rid Of Me (1993).

 

Po rozpade skupiny pokračovala sama, pričom ako sólistka debutovala nahrávkou To Bring You My Love (1995). Nasledovali albumy Is This Desire? (1998) a Stories From The City, Stories From The Sea (2000), ktorý jej priniesol prvú Mercury Prize. Tú si vyslúžila aj za štúdiovku Let England Shake (2011), čím sa stala jedinou interpretkou, ktorá toto ocenenie získala viac ako raz.

 

Svoj zatiaľ posledný štúdiový album The Hope Six Demolition Project vydala v apríli. PJ Harvey má na konte ešte nahrávky Uh Huh Her (2004) a White Chalk (2007) ako aj dve kolaborácie s bývalým kolegom z Automatic Dlamini Johnom Parishom. V roku 2013 jej britská kráľovná Alžbeta II. udelila nižší Rad britského impéria MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). V roku 2014 zas získala čestný doktorát londýnskej Goldsmiths University. Hudobníčka sa nedávno zúčastnila na 20. ročníku festivalu Pohoda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona