PJ Harvey predstavila klip k piesni The Community Of Hope

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 15:51 • 2 min
PJ Harvey predstavila klip k piesni The Community Of Hope

LONDÝN - Anglická hudobníčka PJ Harvey zverejnila videoklip ku skladbe The Community Of Hope. Novinka sa bude nachádzať na albume The Hope Six Demolition Project, ktorý vyjde 15. apríla.

slovakia

left justify in out

O réžiu klipu sa postaral fotograf Seamus Murphy. Video pozostáva z montáže záberov nakrútených v okolí Washingtonu.

 

Pieseň sama mala premiéru 10. marca na BBC Radio 6 Music. Štyridsaťšesťročná interpretka zo štúdiovky predtým predstavila prvý singel The Wheel, ku ktorému ponúkla aj videoklip.

 

Album bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb, ktoré speváčka zložila v rokoch 2011 až 2014 počas spoločných ciest s už spomínaným Seamusom Murphym do Kosova, Afganistanu či Washingtonu. V rovnakom období pracovali aj na zbierke poézie The Hollow Of The Hand (2015).


PJ Harvey, celým menom Polly Jean Harvey, začínala vo formácii Automatic Dlamini. V roku 1991 založila PJ Harvey Trio, s ktorým vydala štúdiovky Dry (1992) a Rid Of Me (1993). Po rozpade skupiny pokračovala sama, pričom ako sólistka debutovala nahrávkou To Bring You My Love (1995). Nasledovali albumy Is This Desire? (1998) a Stories From The City, Stories From The Sea (2000), ktorý jej priniesol prvú Mercury Prize. Tú si vyslúžila aj za zatiaľ poslednú štúdiovku Let England Shake (2011), čím sa stala jedinou interpretkou, ktorá toto ocenenie získala viac ako raz.

 

PJ Harvey má na konte ešte nahrávky Uh Huh Her (2004) a White Chalk (2007) ako aj dve kolaborácie s bývalým kolegom z Automatic Dlamini Johnom Parishom. V roku 2013 jej britská kráľovná Alžbeta II. udelila nižší Rad britského impéria MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). V roku 2014 zas získala čestný doktorát londýnskej Goldsmiths University. Hudobníčka potvrdila účasť na 20. ročníku festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona