PJ Harvey bude nahrávať album pred divákmi

NETKY.SK • 2 Január 2015, 18:43 • 2 min
PJ Harvey bude nahrávať album pred divákmi

LONDÝN - Britská hudobníčka PJ Harvey bude nahrávať nový album pred očami divákov. Stane sa tak v rámci projektu Recording in Progress, ktorý sa začne 16. januára v Londýne.

slovakia

left justify in out

 Štyridsaťpäťročná interpretka bude pracovať na štúdiovke s hosťami, technikmi a producentmi Floodom a Johnom Parishom, pričom záujemcovia a záujemkyne ich budú môcť sledovať cez jednosm"Chcem, aby Recording in Progress fungovali ako výstava v galérii," erné sklo. uviedla o projekte Harvey. "Dúfam, že návštevníci pocítia zanietenie a energiu nahrávacieho procesu," dodala.

 

Vstupenky na sledovanie nahrávania albumu sú v predaji za 15 britských libier (v prepočte približne 19 eur). Ako uvádza oficiálna webstránka hudobníčky, návštevníci a návštevníčky budú môcť 45 minút sledovať tvorbu nahrávky, čo môže zahrňovať diskusiu tvorcov, hudobné improvizácie, či predstavenie nových skladieb. 

 

 

PJ Harvey začínala vo formácii Automatic Dlamini. V roku 1991 založila PJ Harvey Trio, s ktorým vydala štúdiovky Dry (1992) a Rid of Me (1993). Po rozpade skupiny pokračovala sama, pričom ako sólistka debutovala nahrávkou To Bring You My Love (1995). Nasledovali Is This Desire? (1998) a album Stories from the City, Stories from the Sea (2000), ktorý jej priniesol prvú Mercury Prize. Tú si vyslúžila aj za zatiaľ poslednú štúdiovku Let England Shake, čím sa stala jedinou interpretkou, ktorá toto ocenenie získala viac ako raz. PJ Harvey má na konte ešte nahrávky Uh Huh Her (2004) a White Chalk (2007) či dve kolaborácie s bývalým kolegom z Automatic Dlamini Johnom Parishom. Vlani jej britská kráľovná Alžbeta II. udelia nižší Rad britského impéria MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). Tento rok získala čestný doktorát londýnskej Goldsmiths University. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona