Pixies zverejnili nové EP aj videoklip

NETKY.SK • 3 Január 2014, 13:04 • 2 min
 Pixies zverejnili nové EP aj videoklip

USA - Novinka obsahuje skladby Blue Eyed Hexe, Magdalena, Greens and Blues a Snakes.

slovakia

left justify in out

Americká kapela Pixies zverejnila EP s názvom EP2. Novinka obsahuje štyri skladby - Blue Eyed Hexe, Magdalena, Greens and Blues a Snakes. EP2 vyšlo na vinyle v limitovanej edícii 4000 kusov, fanúšikovia a fanúšičky si novinku môžu tiež stiahnuť prostredníctvom oficiálnej webovej stránky kapely www.pixiesmusic.com. Formácia piesne nahrala v októbri 2012 vo waleských Rockfield Studios a o produkciu sa postaral Gil Norton, ktorý so skupinou spolupracoval na nahrávkach Doolittle (1989), Bossanova (1990), Trompe Le Monde (1991) a EP1 (2013).

Formácia zároveň zverejnila videoklip k piesni Blue Eyed Hexe obsahujúci rôzne animácie. "Gil chcel gitarové sólo, ktoré by pripomínalo, akoby ste sa išli milovať s modrookou čarodejnicou," povedal o piesni gitarista kapely Joey Santiago. 

Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutovali albumom Surfer Rosa (1988), po ktorom nasledovali spomínané nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990) a Trompe le Monde (1991). V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. Vlani vydali spomínané EP1, na ktorom sa nachádzajú štyri skladby- Andro Queen, Another Toe In The Ocean, Indie Cindy a What Goes Boom. Kapela má v súčasnosti novú basgitaristku, ktorou je 40-ročná Paz Lenchantin známa napríklad zo skupiny A Perfect Circle či z už nefungujúcej formácie Zwan. 

Informácie pochádzajú z webstránok www.nme.com, www.gigwise.com a z archívu agentúry SITA.

Pixies: Blue Eyed Hexe

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies