Pixies vydajú album Head Carrier

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:55 • 2 min
Pixies vydajú album Head Carrier

BRATISLAVA - Americká kapela Pixies oznámila, že 30. septembra vydá štúdiovku s názvom Head Carrier. Novinka, ktorú nahrali v spolupráci s producentom Tomom Dalgetym v londýnskych RAK Studios, bude obsahovať dvanásť skladieb.

slovakia

left justify in out

Jednou z nich je aj Um Chagga Lagga, ktorú skupina ponúkla dnes prostredníctvom služby SoundCloud. Štvorica zároveň predstavila obal očakávanej nahrávky, o ktorý sa postaral ich dlhodobý spolupracovník Vaughan Oliver.


Okrem toho ohlásili európske turné, v rámci ktorého sa zastavia aj 15. novembra vo viedenskej Stadthalle a o dva dni neskôr v Prahe vo Forum Karlín. Vstupenky na nadchádzajúce koncerty sa dostanú do predaja v piatok 8. júla.


Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutový plnohodnotný album Surfer Rosa vydali v roku 1988. Po ňom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990), Trompe le Monde (1991) a až o trinásť rokov neskôr Indie Cindy.

 

V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. V roku 2013 zo skupiny odišla Kim Deal, ktorú približne na tri mesiace nahradila Kim Shattuck. V súčasnosti na poste basgitaristky pôsobí Paz Lenchantin, známa napríklad zo skupiny A Perfect Circle či z už nefungujúcej formácie Zwan.


Tracklist albumu Pixies - Head Carrier:


01 Head Carrier
02 Classic Masher
03 Baal’s Back
04 Might As Well Be Gone
05 Oona
06 Talent
07 Tenenement Song
08 Bel Esprit
09 All I Think About Now
10 Um Chagga Lagga
11 Plaster Of Paris
12 All The Saints




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies