Pivovary Topvar ohlásili hromadné prepúšťanie!

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 11:14 • 2 min
Pivovary Topvar ohlásili hromadné prepúšťanie!

BRATISLAVA - Akciová spoločnosť Pivovary Topvar, ktorej súčasťou je závod Pivovar Šariš, chystá reorganizáciu, pričom na prešovskom úrade práce už nahlásila hromadné prepúšťanie 48 pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval portál denníka SME, samotnej prevádzky sa to dotknúť nemá, reorganizácia firmy sa týka predovšetkým administratívnej oblasti. "Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Prešov bolo nahlásené hromadné prepúšťanie zamestnávateľom so sídlom v okrese Prešov. Hromadným prepúšťaním je ohrozených 48 pracovných miest," potvrdila pre SME hovorkyňa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Prešov Štefánia Kacianová.

 

Miroslava Remenárová zo spoločnosti Pivovary Topvar pre denník uviedla, že sa chystajú zmeny, pri ktorých niektoré pracovné miesta ubudnú, ďalšie pribudnú, pričom tých druhých má byť niekoľko desiatok. "Naša spoločnosť Pivovary Topvar, a.s., je súčasťou jednej z najväčších pivovarníckych spoločností na svete SABMiller. Na Slovensku v nej pracuje takmer 700 zamestnancov, a to v Pivovare Šariš vo Veľkom Šariši, v distribučných centrách a obchodnom tíme po celom Slovensku či v Bratislave, kde sa nachádzajú najmä pozície v oblasti manažmentu aj výkonnej administratívy. Tie predstavujú približne 55 % z celkového počtu zamestnancov a práve tu v súčasnosti pripravujeme zmeny," konštatovala Remenárová. 

 

Zmeny súvisia so zámerom integrácie dvoch spoločností - Pivovary Topvar na Slovensku a Plzeňský Prazdroj v Českej republike. "Naším cieľom je zvýšenie efektivity, a to aj zlepšením organizácie práce," uviedla Remenárová. "Celý tento proces zmien ešte len prebieha a predpokladáme, že v júni budú známe výsledky interných výberových procesov. Novovytvorené pracovné roly sme totiž v prvom rade ponúkli tým, ktorých súčasné pozície zaniknú," uzavrela Remenárová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona