Pivovarnícky koncern AB InBev chce kúpiť SABMiller za 107 miliárd USD

NETKY.SK • 11 November 2015, 13:44 • 2 min
Pivovarnícky koncern AB InBev chce kúpiť SABMiller za 107 miliárd USD

LONDÝN - Najväčšia pivovarnícka spoločnosť na svete Anheuser-Busch InBev podala oficiálnu ponuku na prevzatie svetovej dvojky na trhu s pivom SABMiller v hodnote 107 miliárd USD (99,9 miliardy eur). Ak sa úspešne zrealizuje, vznikne pivovarnícky gigant, ktorý bude kontrolovať takmer tretinu svetového trhu s pivom. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

S cieľom získať súhlas regulačných úradov firma AB InBev pre Reuters uviedla, že je pripravená predať 58-% podiel SABMilleru v jeho spoločnom podniku MillerCoors, ktorý kontroluje spolu s americko-kanadskou firmou Molson Coors, a to za 12 miliárd USD. Väčšinový podiel v spoločnom podniku prevezme práve druhý akcionár Molson Coors. Nový pivovarnícky koncern bude potrebovať súhlas regulačných úradov aj v Číne, keďže SABMiller patrí v tejto krajine k najväčším predajcom piva. Celý kontrakt by sa mal dokončiť v 2. polroku budúceho roka, pričom spojí značky ako Budweiser, Stella Artois a Corona, ktoré produkuje AB InBev, so značkami Peroni, Grolsch a Pilsner Urquell vyrábanými firmou SABMiller. Kúpou SABMilleru pridá AB InBev do svojho portfólia aj trhy Latinskej Ameriky ako Kolumbia a Peru. Zároveň vstúpi na perspektívny africký trh, a to práve v čase, keď niektoré jeho pôvodné kľúčové trhy, ako USA, zaznamenávajú oslabovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies