Pivnice pod najhonosnejšími domami v Kremnici na námestí ukážu verejnosti

NETKY.SK • 10 November 2017, 19:06 • 2 min
Pivnice pod najhonosnejšími domami v Kremnici na námestí ukážu verejnosti

KREMNICA - Mestskými slávnosťami, ktoré spestrí historický či lampiónový sprievod mestom, si Kremničania pripomenú 689. výročie založenia Kremnice. Slávnosti sa budú konať v piatok 17. novembra.

slovakia

left justify in out

"Keďže sa v tento deň uskutoční aj 1. ročník Kremnickej slávnosti vína, ponesú sa v znamení tohto obľúbeného nápoja. Do renesančného historického sprievodu sa pripojí okrem klauna, dvorných dám a kráľovho posla aj boh vína Bacchus," informovala mestská koordinátorka cestovného ruchu Veronika Chrienová.

 

Podujatie sa začne krátko po poludní ekumenickou omšou v Evanjelickom kostole, pokračovať bude historickým sprievodom z pešej zóny a v podvečerných hodinách lampiónovým sprievodom.

 

Od 14.00 do 20.00 h bude v centre mesta aj Kremnická slávnosť vína, ktorá ponúkne šesť otvorených pivníc pod najhonosnejšími gotickými domami na námestí, ochutnávku viac ako 200 slovenských vín a tiež gastrošpeciality miestnych farmárov a kuchárov.

 

Kremnica bola založená 17. novembra 1328, keď uhorský kráľ Karol Róbert z Anjou udelil osade Cremnychbana mestské privilégiá a zároveň banské práva a právo prevádzkovať mincovňu. Tak vzniklo slávne stredoveké slobodné banícke mesto Kremnica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies