Pittsburské terno za osemstotisíc: Užívam si to, vraví Cullen

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 10:30 • 2 min
Pittsburské terno za osemstotisíc: Užívam si to, vraví Cullen

PITTSBURGH - Keď sa v hokejovom Pittsburghu vlani v lete obhliadali po ďalšom strednom útočníkovi k svojim dvom superhviezdam Sidneymu Crosbymu a Jevgenijovi Malkinovi, voľba padla na Matta Cullena.

slovakia

left justify in out

Manažment Penguins však vtedy sotva mohol tušiť, aké terno získava za smiešnych osemstotisíc dolárov. Tridsaťdeväťročný veterán strelil v základnej časti NHL solídnych šestnásť gólov, osobne najviac od sezóny 2009/2010, a počas Malkinovej absencie zavinenej zranením v hornej časti tela nazbieral 16 bodov v 24 zápasoch (9+7). Skúsený center sa uplatnil už aj v play-off, v utorňajšom treťom zápase strelil na ľade New Yorku Rangers víťazný gól (napokon 3:1) a zabezpečil svojmu tímu vedenie v sérii 2:1. V útočnom pásme chladnokrvne využil zrážku obrancov Dana Boyla s Keithom Yandlom a zoči-voči Henrikovi Lundqvistovi šupol švédskemu brankárovi puk medzi betóny. "To sa človeku nikdy nezunuje," podotkol Cullen, pre ktorého to bol trinásty gól v 77. zápase vyraďovacej časti.

"Je neoceniteľnou súčasťou tímu nielen vďaka hre, ale už len svojou prítomnosťou v šatni, na lavičke," pripomenul na webe nhl.com tréner Mike Sullivan. "Veľa si toho v lige už preskákal, vyhral Stanleyho pohár, takže ovláda všetko potrebné. Rozhodne má kolektívu čo dať."

Ak by aj Matt Cullen teraz na jar ukončil kariéru, s Carolinou si v roku 2006 siahol na najcennejšiu klubovú trofej, takže sen vari každého hokejistu si už dávno splnil. Ale nad budúcnosťou teraz neuvažuje a plne sa sústredí na play-off, ktoré môže byť jeho posledné v živote. "Čo bude potom, uvidí sa po sezóne. Tento ročník si v Pittsburghu náramne užívam, našiel som si svoje miesto na ľade, ktoré mi celkom pasuje. A moje telo sa cíti dobre, čo je v takomto veku skutočne všetko, čo si človek môže priať," tvrdí Matt Cullen a nehovorí do vetra - v základnej časti absolvoval kompletnú 82-zápasovú porciu.

Aj rodák z Virginie v Minnesote bol pri tom, keď americká reprezentácia zdolala slovenskú 1:0 po samostatných nájazdoch v súboji o bronz na majstrovstvách sveta v Česku 2004. V NHL je Cullen už osemnásť sezón, odohral 1294 zápasov s bilanciou 235 gólov a 423 asistencií. Pred príchodom do Pittsburghu pôsobil v Nashville, Minnesote, Ottawe, Caroline, New Yorku Rangers, Floride a Anaheime, ktorý si ho z 35. miesta vybral v drafte 1996.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies