Pittsburghskí nováčikovia zopakovali takmer 100 rokov starý kúsok Morenza

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 13:28 • 2 min
Pittsburghskí nováčikovia zopakovali takmer 100 rokov starý kúsok Morenza

PITTSBURGH - Tohtoroční nováčikovia hokejového Pittsburghu Penguins Bryan Rust a Conor Sheary sa postarali o prvé dva góly úvodného finále play off zámorskej NHL proti San Jose (3:2).

slovakia

left justify in out

Takýto kúsok sa podaril naposledy pred dlhými 92 rokmi Howiemu Morenzovi z Montrealu Canadiens pri výhre svojho tímu nad Calgary Tigers 6:1.

 

"Myslím si, že je to zaujímavé a že sa zapíšeme do histórie," povedal Sheary. Spolu s Rustom sú navyše prví dvaja nováčikovia, ktorí skórovali v jednom finálovom zápase NHL od roku 2009. Vtedy sa to podarilo Justinovi Abdelkaderovi a Jonathanovi Ericssonovi z Detroitu v druhom stretnutí s Pittsburghom.

 

"Neprekvapuje ma to, už dlhšie sú významnou súčasťou nášho tímu. Majú svoju kvalitu a dodávajú do našej hry nový element, energiu a entuziazmus. Máme tu peknú kombináciu veteránov a mladých hráčov, ktorí sa vzájomne dopĺňajú," uviedol pre nhl.com tréner "tučniakov" Mike Sullivan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona