Pittsburgh "šliape" aj bez Crosbyho s Malkinom, zdolal Kopeckého Floridu

NETKY.SK • 13 Október 2011, 00:04 • 2 min
Pittsburgh "šliape" aj bez Crosbyho s Malkinom, zdolal Kopeckého Floridu

Pittsburgh "šliape" aj bez Crosbyho s Malkinom, zdolal Kopeckého Floridu

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Floridy Panthers prehrali v noci na stredu v zápase zámorskej NHL na štadióne Pittsburghu Penguins 2:4. Slovenský útočník v drese "panterov" Tomáš Kopecký strávil na ľade vyše 18 minút, do štatistík si však pripísal iba dva mínusové body. Domáci napriek absencii dvojice zranených hviezd Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina zaznamenali v štvrtom dueli novej sezóny už tretí triumf.
Pre "tučniakov" to však nie je nič nové, veď už vlani odohrali bez tejto dvojice vyše 30 duelov a bez kapitána Crosbyho dokonca 45. "Myslím si, že už z minulej sezóny máme určité sebavedomie, že dokážeme zvíťaziť aj bez nich. Samozrejme, chceme, aby sa do tímu vrátili čo najskôr, no dovtedy musíme nájsť cestu ako držať pokope, podávať kvalitné výkony a dosiahnuť nejaké výhry," povedal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval 32 pokusov súpera a v troch tohtosezónnych štartoch vychytal tretie víťazstvo.
Pri neúčasti najväčších hviezd bodovo vynikli Pascal Dupuis (1+1) a Joe Vitale, ktorý prihrával na dva góly. "Chalani, ktorí majú iné úlohy, ak sú na ľade čísla 87. a 71., vedia zahrať aj dôležitejšie role, keď tam Jevgenij a Sidney nie sú. No systém sa nemení, hráme stále rovnako," dodal Dupuis.
Domáca premiéra vyšla aj hokejistom Ottawy Senators, ktorí si v druhom nočnom zápase pred vypredaným hľadiskom poradili s Minnesotou 4:3 po samostatných nájazdoch. "Senátori" prehrávali postupne 0:1, 0:2 aj 1:3, v záverečnej tretine sa im však podarilo zmazať gólové manko a v nájazdovom rozstrele rozhodol Jason Spezza. Nový tréner Paul MacLean sa tak mohol tešiť z prvého víťazstva v NHL. "Domáca premiéra nabudí každého. Možno to vyvoláva nejaké obavy, no mali by ste byť schopní predviesť váš najlepší výkon. Bola to pre nás skvelá príležitosť ukázať našim fanúšikom, akým štýlom chceme hrať," povedal kormidelník domácich.
Napriek prehre za prvú hviezdu zápasu vyhlásili fínskeho brankára hostí Niklasa Bäckströma, ktorý zlikvidoval 41 striel súpera a dosiahol 93,2 percentnú úspešnosť zákrokov. "Máme jeden bod, no v budúcnosti chceme hrať lepšie. Príliš veľa času sme trávili v našom pásme a pritom by sme mali byť na opačnej strane klziska," povedal Bäckström.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies