Pittella žiada pozastavenie členstva SMER-SD v Strane európskych socialistov

NETKY.SK • 23 September 2015, 18:09 • 2 min
Pittella žiada pozastavenie členstva SMER-SD v Strane európskych socialistov

BRUSEL - Predseda frakcie Socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente Gianni Pittella navrhol pozastaviť členstvo strany SMER-SD slovenského premiéra Roberta Fica v Strane európskych socialistov (SES).

slovakia

left justify in out

Návrh predložil na zasadnutí lídrov frakcie v Bruseli ešte pred dnešným popoludňajším summitom Európskej rady.

 

Informovala o tom S&D, ktorá je politickou skupinou (klubom) SES v Európskom parlamente, na svojej webovej stránke.

 

Pittella uviedol: "Postoj, jasne daný najavo pánom Robertom Ficom, že 'masovú migráciu moslimských prisťahovalcov, ktorí začnú stavať mešity, nebudeme trpieť', alebo názor o 'obmedzovaní slobody moslimov v Európe' či názor, že 'Slovensko je vytvorené pre Slovákov, nie pre menšiny', spôsobujú ťažkosti celej progresívnej rodine."

 

"Vytrvalá neochota prevziať zodpovednosť a prejaviť solidaritu v utečeneckej kríze je v rozpore s našimi hodnotami a politickým presvedčením. Človek sa nemôže jednoducho označiť za progresívneho; musí to prejaviť aj slovami a činmi. Preto navrhujem, aby predseda SES pán (Sergej) Stanišev začal procedúru pozastavenie členstva strany SMER a aby zároveň pozval pána Fica, nech vysvetlí svoje postoje pred SES," dodal Pittella.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies