Pittella: Žaloba vlády SR na Radu EÚ je neprijateľná

NETKY.SK • 4 December 2015, 07:04 • 2 min
Pittella: Žaloba vlády SR na Radu EÚ je neprijateľná

BRUSEL - Predseda a podpredsedníčka Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov (Skupina S&D) v Európskom parlamente, Gianni Pittella (Taliansko) a Tanja Fajonová (Slovinsko), kritizujú rozhodnutie slovenskej vlády podať v súvislosti s dohodou Európskej únie o prerozdelení utečencov žalobu na súd. Informuje o tom webová stránka Skupiny S&D.

slovakia

left justify in out

Uvádza, že Pittella a Fajonová požiadali listom Stranu európskych socialistov (PES), aby sa touto záležitosťou zaoberala na najbližšom stretnutí svojich šéfov štátov a vlád. Až potom, na základe tejto diskusie, sa rozhodnú, čo urobia.


Vo vyhlásení vyjadrujú hlboké sklamanie "z rozhodnutia slovenského premiéra" dať záležitosť na súd. Odsudzujú jeho nedávne vyhlásenia týkajúce sa utečeneckej krízy, "v ktorých dal znamienko rovnosti medzi utečencov a teroristov". "Tieto vyjadrenia iba podporujú najhoršie obavy ľudí a nijako nepomáhajú riešiť situáciu," uviedli Pittella a Fajonová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona