Pitt podporil manželku Jolieovú na summite o vojnovom znásilňovaní

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 19:12 • 2 min
Pitt podporil manželku Jolieovú na summite o vojnovom znásilňovaní

LONDÝN - Americký herec Brad Pitt sa pripojil dnes v Londýne k svojej manželke Angeline Jolieovej, ktorá spolu s britským ministrom zahraničných vecí Williamom Hagueom organizuje štvordňový summit o sexuálnom násilí vo vojnových konfliktoch.

slovakia

left justify in out

Hviezdny pár tak "prepožičal" svoje mená pre kampaň za ukončenie znásilňovania vo všetkých vojnových oblastiach sveta.
     

Organizátori dúfajú, že prítomní predstavitelia viac ako 100 štátov podporia nový protokol spresňujúci spôsoby vyšetrovania a stíhania páchateľov sexuálneho násilia.
     

K delegátom zhromaždeným v konferenčnom centre vo východnom Londýne sa prihovorili Hague i Jolieová, zatiaľ čo Pitt sledoval dianie z hľadiska, píše agentúra AP.
     

Summit, ktorý je dosiaľ najväčším podujatím svojho druhu na svete, si získal pozornosť mnohých diplomatov, štátnych činiteľov, charitatívnych predstaviteľov, ako aj samotných priamych obetí vojnového znásilňovania.
     

Jolieová - zvláštna vyslankyňa OSN - uviedla, že podujatie sa koná "kvôli všetkým zabudnutým a neznámym obetiam, ktoré spoločnosť opustila alebo dohnala k pocitu hanby". 
     

Podľa britského ministra má herečka "schopnosť prehovoriť k celému svetu a zmeniť postoje ľudí na túto problematiku". Hague a Jolieová sa angažujú v predmetnej kampani už dva roky. Summit v Londýne potrvá až do piatku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies