Piťovci pred súdom prednesú záverečné reči

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 09:49 • 2 min
Piťovci pred súdom prednesú záverečné reči

BRATISLAVA - Prednesom záverečných rečí obžalovaných bude v utorok 29. apríla pokračovať proces s Jurajom Ondrejčákom považovaným za šéfa bratislavskej skupiny piťovci a ďalšími členmi gangu.

slovakia

left justify in out

Verdikt potom, ako už predniesli záverečné reči obhajcovia aj špeciálny prokurátor, sa očakáva na začiatku mája. V kauze Juraja Ondrejčák sa od augusta 2013 pojednávalo dovedna asi 37 dní. Vypočutých bolo viac ako 90 svedkov a približne 30 znalcov. TASR o tom informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.
      

Juraj Ondrejčák, ktorý je považovaný za šéfa zločineckej skupiny piťovci, by mal ísť do väzenia takmer na 25 rokov. Myslí si to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý 15. apríla na pojednávaní ŠTS v Pezinku predniesol svoju záverečnú reč. Prokurátor navrhol potrestať Juraja Ondrejčáka väzením, ktorého dĺžka má byť pri hornej hranici trestnej sadzby od 20 do 25 rokov.
      

Prokurátor navrhol rovnaký tresty aj pre ďalších sedem obžalovaných v kauze piťovci. Všetci by si ich mali odsedieť v najprísnejšom väzení. Pre ďalších deväť obžalovaných prokurátor navrhol miernejšie nepodmienečné tresty a jednému podmienečný trest. Podľa prokurátora by mal súd všetkým obžalovaným, s výnimkou jedného, uložiť aj trest prepadnutia majetku.
      

Obžalovaní tvrdili, že sú nevinní už v auguste minulého roka, keď sa súdne pojednávanie začalo. Dopustiť sa mali trestných činov ako založenie zločineckej skupiny, vydieranie, ublíženie na zdraví, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie osobnej slobody a drogovej trestnej činnosti. Juraja ndrejčák., prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii.
      

Skupina piťovci pôsobila z bratislavského Lamača a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90. rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny - sýkorovci, takáčovci, jakšíkovci, slobodovci či suchánkovci. Jej členovia boli vojensky organizovaní a používali automobily značky Mercedes G.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona