Piťovci pôsobia aj po zatknutí šéfa, ich výpalník skončil vo väzbe

NETKY.SK • 10 December 2012, 13:45 • 2 min
Piťovci pôsobia aj po zatknutí šéfa, ich výpalník skončil vo väzbe

Piťovci pôsobia aj po zatknutí šéfa, ich výpalník skončil vo väzbe

slovakia

left justify in out

imgĎalší člen organizovanej trestnej skupiny takzvaných piťovcov skončil v nedeľu (9.12.) vo väzbe. Rozhodol o tom sudca na základe návrhu Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Muž mal podľa hovorkyne úradu Andrey Predaňovej až doteraz vyberať takzvané výpalné.
      "V tejto súvislosti vyzývame podnikateľov, ktorí sú i naďalej nútení platiť výpalné pre túto skupinu, aby sa obrátili s dôverou na políciu alebo na ÚŠP, keďže teraz je vhodný čas eliminovať aj posledné zvyšky tejto skupiny, ktorá ani doposiaľ neupustila od protiprávneho konania," zdôraznila Predajňová.
      Vo väzbe je dnes aj Juraj O., alias Piťo, ktorý bol na čele tohto gangu. Zadržali ho v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. V rukách polície vtedy skončilo 20 údajných Piťových komplicov a obvinených bolo 23 ľudí, okrem iného z podvodov s hypotekárnymi úvermi v USA a z drogovej trestnej činnosti. Niektorých obvinených stíhajú aj pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre ďalšie trestné činy, ktorých sa mali dopustiť v rokoch 2008–2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies