Pitný režim je dôležitý: Nápoje podporujúce metabolizmus

NETKY.SK • 28 Február 2019, 14:27 • 2 min
Pitný režim je dôležitý: Nápoje podporujúce metabolizmus

Pitný režim zohráva pri chudnutí veľmi dôležitú úlohu. Ak organizmus netrpí dehydratáciou, potom nie je nútený zbytočne zadržiavať vodu.

slovakia

left justify in out

Ľudia potom nie sú napuchnutí a vyzerajú o dosť lepšie, než keď pijú málo a ich telo má potrebu si vytvárať rezervy. 

 

Veľmi dôležitú úlohu v tomto smere zohráva čistá voda, ktorá na organizmus pôsobí doslova ako balzam. Prospešné sú ale aj ďalšie nápoje, ktoré okrem hydratácie dokážu podporiť aj zrýchlenie metabolizmu, čo sa tiež veľmi významne odráža na línii jedinca.

 

Voda s citrónom

 

Voda s citrónom je nielen zdrojom vitamínu C, ktorý podporuje imunitu. Je vhodná aj pri chudnutí. Mnohí odborníci ju odporúčajú piť najmä ráno, a to ideálne vlažnú, či dokonca teplú, pretože sa tak lepšie vstrebe, účinnejšie zaženie smäd a naštartuje metabolizmus a trávenie. Citrón je zároveň vhodný aj pre celkovú detoxikáciu organizmu.

 

img

 

Zelený čaj

 

Zelený čaj obsahuje dôležité antioxidanty, ktoré dokážu zlepšiť trávenie a tiež potlačiť chuť k jedlu a znížiť hladinu cukru v krvi. Je ale dôležité taký čaj správne pripravovať. Za najväčšiu chybu je pritom považované zalievať zelený čaj vriacou vodou, keďže sa tak zničia všetky účinné látky. Bežné zelené čaje by sa tak mali zalievať vodou 80 ° C (niektoré špeciálne dokonca len 60 ° C). Účinné látky zo zeleného čaju možno dnes nájsť aj v najrôznejších doplnkoch stravy.

 

img

 

Matcha

 

Zaujala vás v obchode s čajmi bambusová metlička pripomínajúcaštetku na holenie pre mužov a nevedeli ste, na čo slúži? Na prípravu zázračného práškového čaju matcha, aby sa lepšie vo vode prášok rozmiešal, no je vhodné použiť aj bežnú lyžičku.

 

Hlavné tajomstvo prášku matcha tkvie v tom, že sa nelúhuje, ale celý skonzumuje. Jedna šálka čaju matcha sa účinkom vyrovná asi desiatim hrnčekom bežného zeleného čaju. Vďaka zelenému prášku to pôjde desaťkrát rýchlejšie! Navyše obsahuje katechíny, extrémne silné antioxidanty, ktoré spomaľujú nárast telesnej hmotnosti a urýchľujú spaľovanie tukov. Nesmie sa to s ním však preháňať.

 

img

 

Ajurvédska káva s Garciniou

 

Nejde o klasickú kávu, ale kávovinovú zmes rýdzo prírodných himalájskych bylín, zmesi čakanky a bylinky garcinie, ktorá je v čínskej medicíne využívaná k spaľovaniu tukov a v boji s ich usadzovaním. Zároveň znižuje hladinu cholesterolu a potláča aj pocity hladu a chuti. Pre tie najlepšie účinky je dobré túto kávu piť vždy 30 minút pred jedlom a maximálne 3x denne. Ak si ju však chcete vychutnať nečakajte zážitok pre svoje chuťové bunky. Káva je svojou chuťou veľmi špecifická, pre mnohých nechutná.

 

img

 

Zeleninové šťavy a smoothie

 

Zeleninové šťavy a smoothie najmä na ráno skvele osviežia, naštartujú organizmus a zároveň aj zasýtia. Vyskúšať môžete napríklad uhorku, mrkvu, kaleráb alebo lístky špenátu, samotné alebo aj v kombinácii s vodou. Dodáte tak svojmu telu nielen potrebné tekutiny, ale aj vitamíny a vlákninu.

 

img

 

Horúci vývar na vlčí hlad

 

SOS tip, ak vám kňučí v žalúdku – pohár vývaru ho upokojí. Zároveň tak dodáte telu potrebné tekutiny a taktiež naštartujete organizmus. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona