Pitie alkoholu na území Prievidze bude zakázané

NETKY.SK • 30 Október 2013, 10:26 • 2 min
Pitie alkoholu na území Prievidze bude zakázané

PRIEVIDZA - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prievidzi schválili na svojom poslednom rokovaní 29. októbra všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o zákaze podávania a požívania alkoholických nápojov na území mesta. VZN nadobudne účinnosť v polovici novembra. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

slovakia

left justify in out

Návrh VZN predložila Mestská polícia (MsP) Prievidza, ktorá sa opakovane stretáva s problematikou požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách mimo miest na to určených alebo mimo podujatí, kedy má jeho organizátor zákonom určenú zodpovednosť za zachovanie poriadku počas jeho priebehu, za dodržiavanie príslušných zdravotno-hygienických, požiarnych, bezpečnostných a iných právnych predpisov, čo má negatívny vplyv na čistotu, bezpečnosť a verejný poriadok v meste Prievidza. "Na MsP sa obracajú občania s oznámeniami o požívaní alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, najmä na miestach, ako sú námestia, obytné zóny v rámci sídlisk, kde osoby požívajúce alkoholické nápoje následne znečisťujú verejné priestranstvá močením, odhadzovaním odpadkov, ohorkov z cigariet, krikom, hulákaním a podobne, čo chápu ako dôsledok požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a žiadajú MsP o pomoc," objasnil Ďureje.

Predmetné VZN zakazuje podávanie a požívanie alkoholických nápojov na celom území mesta, vrátane jeho prímestských častí Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka a Hradec. Neplatí pre exteriérové sedenie, terasy zariadení poskytujúcich občerstvenie, reštauračné alebo pohostinské služby, tiež priestor verejných ohnísk určených na grilovanie, napríklad v Lesoparku, trhové podujatia a jarmoky organizované mestom. "Porušenie tohto VZN sa berie ako priestupok a polícia môže previnilcovi uložiť na mieste blokovú pokutu do výšky 33 eur," upozornil Vít Zajac z MsP Prievidza.  

"Cieľom tohto VZN je zabezpečiť ochranu zdravých podmienok a spôsobu života obyvateľov mesta Prievidza a ochranu verejného poriadku," uzavrel Ďureje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona