Piszczek prehral súdny proces, musí zaplatiť Zaglebiu Lubin

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 13:07 • 2 min
Piszczek prehral súdny proces, musí zaplatiť Zaglebiu Lubin

LUBIN - Poľský futbalový reprezentant Lukasz Piszczek musí spolu s niekdajším spoluhráčom z klubu Zaglebie Lubin Michalom Chalbinským zaplatiť bývalému zamestnávateľovi 300-tisíc zlotých (približne 70-tisíc eur, pozn.).

slovakia

left justify in out

Dôvodom je účasť v korupčnom škandále ešte z roku 2006. Súd rozhodol, že uvedená dvojica má Zaglebiu uhradiť sumu, akú vtedy klub zaplatil Poľskému futbalovému zväzu (PZPN) za ovplyvnenie zápasu s Cracoviou Krakov. Lubinčania vtedy vďaka bezgólovej remíze získali miestenku v Pohári UEFA.


Piszczek v minulosti nepoprel účasť v tomto prípade. Sám sa prihlásil štátnej prokuratúre a obhajoval sa, že ako mladému hráčovi mu nedošlo, čoho sa dopúšťa. Finančnú zbierku pre hráčov Cracovie údajne iniciovali starší hráči Zaglebia. Funkcionári aj trénersky štáb lubinského klubu vraj o celej záležitosti nevedeli.


Hoci Piszczek nenastúpil v inkriminovanom dueli s Cracoviou, musí spoločne s Chalbinským znášať finančný postih. Keďže rozhodnutie súdu je konečné, uvedená dvojica môže peniaze ďalej vymáhať iba od bývalých spoluhráčov, ktorí sa podieľali na "kúpenom zápase". Informoval o tom portál fakt.pl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies