Pistoriusovi hrozí pätnásť rokov vo väzení

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 17:09 • 2 min
Pistoriusovi hrozí pätnásť rokov vo väzení

PRETÓRIA - V najbližších dňoch (13. - 17. júna) sa na súde rozhodne o osude postihnutého juhoafrického športovca Oscara Pistoriusa.

slovakia

left justify in out

Je jasné, že atlét pôjde za vraždu svojej priateľky naspäť do väzenia, jedinou otázkou zostáva na ako dlho. Hrozí mu pätnásť rokov odňatia slobody. V JAR je to najmenší možný trest za vraždu, výnimočné okolnosti (slávny športovec, čas strávený vo väzení, zdravotné postihnutie, prvý zločin) však Pistoriusovi môžu zabezpečiť kratšiu sadzbu. Dvadsaťdeväťročný Pistorius sa aktuálne nachádza v domácej väzbe v dome svojho strýka, do ktorej ho sudca prepustil na kauciu.


Proces by mala viesť sudkyňa Thokozile Masipová, ktorá pred dvoma rokmi vymerala paralympionikovi trest odňatia slobody na päť rokov, jeho čin vtedy označila ako zabitie z nedbanlivosti. Po odpykaní časti trestu ho 19. októbra 2015 prepustili do domáceho väzenia. Najvyšší odvolací súd v JAR začiatkom decembra minulého kalendárneho roka rozhodol o zmene klasifikácie trestného činu zo zabitia z nedbanlivosti na vraždu. Pistorius sa ešte pokúsil zvrátiť výsledok odvolaním na ústavný súd, ale nepochodil.


Šprintér s amputovanými dolnými končatinami zastrelil Steenkampovú cez zatvorené dvere toalety na Valentína 2013. Žaloba tvrdila, že to spravil úmyselne po hádke, športovec zasa, že si ju pomýlil s domnelým votrelcom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies